Van Buyten geeft supporters hoop: Zijn naam was daarbij

Van Buyten geeft supporters hoop: "Zijn naam was daarbij"

03-12-2016 06:55
1

Voorlopig is het nog niet het seizoen van Standard. Dat kan veranderen na de winterstop wanneer de club versterking kan halen. In de wandelgangen klinkt de naam van Jelle Van Damme. Tegenover Het Laatste Nieuws bevestigt Daniël Van Buyten de interesse in de voormalige kapitein van de Rouches.

"Er passeren heel veel namen de revue en die van Jelle was daarbij. Alleen gaan we hem niet zomaar terughalen omdat ik hem ken van bij de nationale ploeg", stelt Van Buyten. In principe kan Standard Van Damme enkele maanden lenen van LA Galaxy. In Amerika ligt de competitie immers even stil. 

Toch moeten de fans van Standard niet al te veel verwachten tijdens de volgens transfermercato. "Eerst en vooral voor meer stabiliteit kiezen. De jongeren waar we op rekenen een project aanbieden. Oplossingen zoeken voor spelers die niet genoeg minuten maken en de groep wat uitdunnen zodat de trainer in een ideaal klimaat zijn werk kan doen."

"We moeten oplossingen zoeken voor de spelers die te weinig aan de bak komen. Dat is prioritair. Daarna pas gaan we kijken hoe we ons kunnen versterken. Misschien halen we er nog wel één of twee spelers bij, maar we willen niet veranderen om te veranderen. Stabiliteit is waar we naartoe willen."