Vroege voorsprong onvoldoende voor Mainz tegen Bayern, Napoli haalt uit

Vroege voorsprong onvoldoende voor Mainz tegen Bayern, Napoli haalt uit

02-12-2016 22:55

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Napoli zonder moeite langs Inter
Napoli heeft vrijdagavond een zeer gemakkelijke overwinning op Internazionale geboekt. Na vijf minuten spelen stond het al 2-0 door doelpunten van Piotr Zielinski en Marek Hamsik. Lorenzo Insigne zette in de tweede helft de 3-0 eindstand op het scorebord. Dries Mertens keek geschorst toe. Door de zege houdt de club uit Napels aansluiting met de (sub)top van Italië. Napoli staat op de zesde plek, met een achterstand van vijf punten op koploper Juventus.

Moeizame zege Bayern München
Bayern München heeft (tijdelijk) de koppositie in de Bundesliga heroverd. De Duitsers wonnen dankzij twee doelpunten van Robert Lewandowski en één treffer van Arjen Robben met 1-3 op bezoek bij Mainz. De tegenstander van Anderlecht was na vier minuten nochtans op voorsprong gekomen door Jhon Cordoba. Bayern staat nu in punten gelijk met RB Leipzig, dat zaterdag een thuiswedstrijd speelt tegen Schalke.

Geschorste Blatter hoort maandag definitief oordeel
Sepp Blatter hoort maandag het oordeel van het internationaal sporttribunaal CAS over zijn schorsing. De tachtigjarige oud-voorzitter van de FIFA is door de ethische commissie van de wereldvoetbalbond geschorst vanwege zijn betaling in 2011 van 1,8 miljoen euro aan Michel Platini. Blatter vocht zijn straf aan bij het CAS.

Camacho heeft nieuwe werkgever
Jose Antonio Camacho gaat aan de slag als bondscoach van Gabon. De Spanjaard heeft een tweejarig contract ondertekend, meldt de Gabonese voetbalbond via de officiële kanalen. De voormalige trainer van onder meer Real Madrid, Sevilla, Benfica en de nationale van Spanje kan meteen aan de bak. Over 43 dagen begint de Afrika Cup, waarvan Gabon gastheer is.

Ook Camp Nou eert Chapecoense
Voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid van zaterdagavond zal er stil worden gestaan bij de vliegramp in Colombia. Ook voor de aftrap van alle Champions League- en Europa League-wedstrijden van deze week zal er een minuut stilte in acht worden genomen. Volgens De Telegraaf denkt de KNVB nog na over een gepast eerbetoon voor de overledenen in speelronde vijftien van de Eredivisie.

Umbro kan vraag naar Chapecoense-shirts niet aan
Via Twitter heeft Umbro, kledingsponsor van Chapecoense, gereageerd op de enorme vraag naar shirts van de Braziliaanse club. Er kunnen pas extra shirts van Chapecoense gemaakt worden wanneer de club en de Braziliaanse afdeling van Umbro daarmee akkoord zijn. Umbro begrijpt echter dat dat nu absoluut geen prioriteit heeft. 'Vanzelfsprekend hebben zij momenteel belangrijkere dingen die geregeld moeten worden', reageert Umbro via Twitter. Wanneer er een geschikt moment gevonden is om in gesprek te gaan met de partijen, zal Umbro dat communiceren, zo belooft de kledinggigant.