Antwerp van de hemel naar de hel bij Lierse en weer terug

02-12-2016 22:16

In de Proximus League heeft Lierse tegen Antwerp een overwinning in de slotfase tot twee keer toe uit handen gegeven. Het werd 2-2 na drie goals in de laatste vijf minuten van de match.

Naar aanleiding van de vliegtuigcrash in Colombia begon de wedstrijd met de Last Post om de slachtoffers van de ramp te eren. Na het moment van eerbetoon barstte op het Lisp de topper van de Proximus meteen los. Dat kwam vooral door de bezoekers, die de match meteen in handen pakten. Colpaert en Vleminckx kregen de eerste kansjes. Naar mate de eerste helft vorderde, kwam Lierse iets beter in de partij en kregen we minder kansen te zien. Rusten deden we met 0-0.

Op het uur klom de thuisploeg ietwat verrassend op voorsprong. Masika dook op in de rug van de Antwerp-achterhoede en faalde oog in oog met Kudimbana niet. Twintig minuten voor tijd kreeg Lallemand de kans op de gelijkmaker, maar de vervanger van Vleminckx besloot naast. In het slot van de partij zette Antwerp alles op alles. Limbombe liet eerst nog de gelijkmaker liggen, maar Owusu scoorde dan toch.

Even later kwam Lierse weer op voorsprong. Invaller Elgabas maakte de 2-1. Antwerp leek er zo aan voor de moeite, maar kreeg via Lallemand toch nog wat het verdiende, de 2-2 en een punt.