Geel is woedend op Van De Velde: ''Betere refs in Amateurklasse''

01-12-2016 10:52

ASV Geel zorgde woensdagavond bijna voor een megastunt in de Beker van België. De amateurs moesten pas na 120 minuten buigen voor Zulte Waregem, de koploper uit de Jupiler Pro League: 1-2. Geel was na afloop zwaar ontgoocheld over de late goal, maar was voornamelijk kwaad op arbiter Johan Van De Velde.

Geel-trainer Nicky Hayen sprak zeer kritische taal tegenover Het Laatste Nieuws. "In onze competitie heb ik in geen enkele wedstrijd een slecht woord over de wedstrijdleiding moeten zeggen. Nu komt er één keer een ref uit eerste klasse en ontploft de boel.(zucht) Ik begrijp plots waarom ze iedere week in Extra Time over de arbiters moeten discussiëren."

Sam Vanaken, de broer van Hans, voelde zich ook benadeeld door de ref. Vanaken vond de strafschop van Zulte Waregem in de eerste helft zeer onterecht. "Als je voor zo'n fout een strafschop fluit, dan houdt het voor mij op. Ik heb de scheidsrechter zelfs uitgenodigd om de beelden bij mij thuis te komen bekijken. En ook alle kleine foutjes floot hij plots in het voordeel van Zulte Waregem'', klaagt hij.