Degryse zoekt champagnevoetbal bij RSCA: 'Hooguit cava en nog vaker spuitwater'

Degryse zoekt champagnevoetbal bij RSCA: 'Hooguit cava en nog vaker spuitwater'

30-11-2016 09:00
21

Tegen Royal Excel Moeskroen (7-0) liet Anderlecht nog eens champagnevoetbal zien. De supporters genoten van het geleverde spel. Dat was al lang geleden volgens Marc Degryse. Volgens de analist liet paars-wit de voorbije jaren nog maar weinig zien.

"Men zegt dat het spel al drie jaar niet goed is, sommigen gaan zelfs nog verder terug", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine. Volgens hem kan dat René Weiler nog problemen opleveren. "Dat maakt het des te moeilijker voor hem, want de supporters worden ongeduldig omdat ze niet verwend worden."

"Herman Van Holsbeeck heeft het een hele tijd over champagnevoetbal gehad, maar het is al jaren hooguit cava en nog vaker spuitwater. Als je te veel champagne drinkt, krijg je er op den duur genoeg van, maar af en toe smaakt het toch wel", lacht de analist.

Degryse denkt dat er een grote verandering moet komen bij paars-wit. "Volgens mij is het bestuur zich niet genoeg bewust van wat het publiek wil. Men verdedigt zich met cijfers, maar dat volstaat niet", besluit hij.