Teodorczyk wint Anderlecht-clash van Stanciu en Chipciu en geeft assist

11-11-2016 22:40

De Anderlecht-clash tussen Roemenië en Polen is gewonnen door Lukasz Teodorczyk. De Poolse spits won met zijn nationale ploeg met 0-3 van Roemenië.

Polen begon het best aan de partij en werd daar ook voor beloond met een doelpunt. Kamil Grosicki kon na tien minuten scoren na een geweldige solo. Hij dribbelde zowat de hele Roemeense verdediging en werkte beheerst af.

Roemenië zag af en kon amper tegenprikken. Stanciu en Chipciu begonnen wel aan de partij, maar hadden het moeilijk tegen de stugge Polen. Coach Christoph Daum greep tijdens de rust in met twee wissels, maar helpen deed het niet.

Roemeens bommetje
De Roemeense fans konden de achterstand maar moeilijk pikken en begonnen de protesteren. Bij een hoekschop voor Polen werden er verschillende projectielen op het veld gegooid, waaronder bommetjes. Eén van die bommetjes ontplofte vlak naast Robert Lewandowski, die meteen ging liggen. De wedstrijd werd even stilgelegd na het incident.

Lewandowski kon na de korte pauze meteen antwoorden door tien minuten voor tijd het tweede doelpunt van de avond te scoren. Net voor affluiten maakte hij er zelfs nog 0-3 van. Chipciu speelde een hele wedstrijd voor Roemenië. Stanciu mocht na 82 minuten voetballen gaan rusten. Teodorczyk begon niet in de basis, maar mocht tien minuten voor tijd toch invallen. Hij gaf de assist bij het tweede doelpunt.