'Gent op zoek naar nieuwe doelman, Charleroi-goalie wordt genoemd'

'Gent op zoek naar nieuwe doelman, Charleroi-goalie wordt genoemd'

05-11-2016 08:03
5

Het verhaal van Jacob Rinne bij KAA Gent is nog geen groot succes geworden. De Zweed ging de laatste weken een paar keer de mist in en werd vorig weekend zelfs op de bank gezet voor Yannick Thoelen. Gent wil in de winter een ervaren nummer één halen.

Gent wil in doel dus directe versterking, weet Het Laatste Nieuws. Leeftijd is daarbij van ondergeschikt belang, maar hij mag niet net komen piepen. Die hebben ze al met de nog maar 23-jarige Rinne, terwijl ook het vertrouwen in de 26-jarige Thoelen niet geweldig groot is. Gent wil dus een nieuw man onder de lat, één die vertrouwen uitstraalt. Een naam die al circuleert is die van Nicolas Penneteau, de 35-jarige goalie van Charleroi.

De Fransman heeft tonnen ervaring, zowel in de Jupiler Pro League als de Ligue 1. Het is een publiek geheim dat Hein Vanhaezebrouck een hoge pet opheeft van Penneteau. De nieuwe doelman moet de twee jonkies onder zijn hoede nemen, zoals reservedoelman Brian Vandenbussche dat indertijd deed met Matz Sels. Die Vandenbussche (35) zit helemaal op een zijspoor bij de Buffalo's. Hij is derde doelman en in juni loopt zijn contract af.

Zondag tegen Waasland-Beveren zal Thoelen in doel staan. "Dat was op voorhand zo afgesproken", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Jacob Rinne kon zich donderdag laten opmerken tegen de ploeg waartegen het fout was gelopen. Hopelijk doet Yannick het nu goed en dan zien we wel wat we na de interlandbreak beslissen."