OFFICIEEL: Put gaat Leekens achterna en vindt job in Algerije

OFFICIEEL: Put gaat Leekens achterna en vindt job in Algerije

30-10-2016 23:25

Paul Put heeft een nieuwe job gevonden. De Belgische coach gaat aan de slag in Algerije, waar hij hoofdtrainer wordt van USM Alger. Put tekende een contract voor twee jaar bij de topclub, zo bevestigen bronnen in Algerije.

De Belgische trainers zijn momenteel zeer momenteel zeer het Afrikaanse land, want Leekens werd deze week benoemd tot bondscoach van Algerije. Put was al maandenlang werkloos, nadat hij in januari was ontslagen als keuzeheer van Jordanië. De 60-jarige Put werd ook in verband gebracht met Waasland-Beveren, maar hij wordt dus niet de opvolger van de ontslagen Stijn Vreven.

Put komt in de Algerijnse hoofdstad terecht bij een absoluut topclub, want USM Alger is de titelverdediger. De club staat met 19 op 27 opnieuw aan de leiding in de hoogste klasse. Het was dan ook verrassend dat de Fransman Jean-Michel Cavalli twee weken geleden opstapte na een nederlaag in de stadsderby tegen MC Alger (2-1).

Onze landgenoot heeft al een goede naam in Afrika. Put was er bondscoach van Gambia en Burkina Faso. Met het laatstgenoemde land leverende hij in 2013 een knappe prestatie door de finale van de Afrika Cup te bereiken.