Update: Duitsland en Löw ontkurken champagne: bondscoach blijft langer aan

Update: Duitsland en Löw ontkurken champagne: bondscoach blijft langer aan

31-10-2016 14:30

Hoewel het EK niet helemaal verliep zoals gehoopt voor Duitsland, staat Joachim Löw ook de komende jaren aan het roer van de nationale ploeg. De 56-jarige bondscoach gaat zijn contract bij Die Mannschaft verlengen tot en met het EK 2020.

Dat meldt Bild vrijdagavond. Volgens het dagblad wil de Duitse bond DFB het nieuws maandag openbaar maken. Löw heeft momenteel een contract tot en met het WK van 2018 in Rusland. Hij is al meer dan tien jaar de eindverantwoordelijke bij het Duitse elftal. Na het WK 2006 in eigen land nam hij het over van Jürgen Klinsmann. Daarvoor was hij twee jaar assistent van de voormalig topspits.

Löw vierde zijn grootste succes in 2014, toen Duitsland de wereldtitel veroverde in Brazilië. De hoge verwachtingen kon de ploeg van Löw afgelopen zomer in Frankrijk niet helemaal waarmaken. De Duitsers verloren in de halve finale van het EK met 2-0 van het gastland.

Update 31 oktober, 14.30 uur: Joachim Löw blijft tot en met het EK 2020 bondscoach van Duitsland. Dat heeft de Duitse voetbalbond bevestigd. Beide partijen gingen in gesprek, nadat Löw begin oktober had laten doorschemeren open te staan voor een nieuwe verbintenis. Hij is met Duitsland voortvarend begonnen aan de WK-kwalificatiereeks.