Mysterieuze miljardair van RSCA: 'In andere league dan Coucke of Verhaeghe'

Mysterieuze miljardair van RSCA: 'In andere league dan Coucke of Verhaeghe'

28-10-2016 23:28

Bij RSC Anderlecht lijkt Alexandre Van Damme steeds meer macht te krijgen. De sterke man verstevigde zijn positie steeds meer bij paars-wit. Maar op zoek naar roem is hij niet.

Wie Van Damme nu eigenlijk is, is onbekend. De Standaard probeerde alvast een profielschets te maken van de miljardair. 'Tot voor kort nam hij vanuit zijn woonplaats, het Brusselse Sint-Gillis, de metro naar het stadion, waar hij één op de twee matchen bijwoont', schrijft de krant. 'Nooit tussen andere vips. Hij is een vip, maar als de dood voor de publieke exposure die dat meebrengt. Pour vivre heureux, vivons caché, is zijn motto.'

De man zou een geschat vermogen hebben van rond de 3,2 miljard euro. Daarmee is hij een pak rijker dan andere voorzitters van Belgische clubs. 'Hoewel zijn fortuin een veelvoud bedraagt van dat van andere rijke Belgen zoals Marc Coucke, Fernand Huts of Bart Verhaeghe, draagt hij geen roze hemden of dure pakken. Evenmin pocht hij met zijn kunstschatten of voorkeuren als melomaan', klinkt het.

De krant ziet een groot verschil tussen Van Damme en de andere voorzitters. 'Van Damme speelt dan ook in een heel andere league. Hij is een kapitalist pur sang, meer aandeelhouder en rentenier dan ondernemer. Even onzichtbaar in de schijnwerpers als machtig achter de schermen. Of het nu bij AB InBev of RSC Anderlecht is', besluit de krant.