Borkelmans haalt stevig uit naar analisten na stevige kritiek op Wilmots

Borkelmans haalt stevig uit naar analisten na stevige kritiek op Wilmots

28-10-2016 22:36

Voormalig assistent-bondscoach is niet opgezet met de stevige kritiek die Marc Wilmots kreeg. Tijdens het EK in Frankrijk waren heel wat analist bijzonder kritisch over de ex-bondscoach. Onterecht volgens Borkelmans.

De Rode Duivels presteerden onder de verwachtingen tijdens het EK. Volgens enkele analisten was dat onder andere de schuld van Wilmots. De kritiek was dan ook bijzonder hard. "Het ging tijdens het EK veel te ver, die aanvallen op hem. Hij verdient veel meer respect", vertelt Borkelmans in Het Nieuwsblad.

De voormalig assistent-bondscoach denkt daarbij vooral aan twee analisten. "Ik heb Geert De Vlieger en Wesley Sonck pas later op televisie bezig gehoord. Ik begrijp nog altijd niet waarom zij de nationale ploeg zo hard hebben aangevallen", vertelt hij.

"Dat had men maar eens moeten doen toen zij nog speelden. Ze hebben zich willen profileren, een vaste job hebben. Ik heb er geen idee van waarom ze het zo zwaar op de man hebben gespeeld. Televisie en schrijvende pers hebben de coach genekt", aldus Borkelmans.