Tienkoppig Roeselare opnieuw leider na makkelijke zege tegen Cercle Brugge

28-10-2016 22:24

Roeselare mag zich weer (even) de nieuwe leider in Eerste Klasse B noemen. De West-Vlamingen wonnen zonder al te veel moeite van de buren uit Brugge. Het werd 0-3 tegen Cercle Brugge.

Na amper twee minuten voetballen was het al raak voor Roeselare. Godwin Saviour kreeg een bal tot bij Mael Lepicier. Die bedankte voor de pass en maakte er al snel 0-1 van. Een stevige klap voor de Bruggelingen.

De wedstrijd leek al snel gespeeld toen in de dertiende minuut Kevin Kis er 0-2 van maakte voor Roeselare. Cercle Brugge hield geen voet aan de grond en kon niets terugdoen. In de zestigste minuut kreeg Nermin Zolotic nog een rode kaart voor Roeselare, maar het kwaad was al geschied. Eén minuut voor het einde van de reguliere tijd werd het zelfs nog 0-3. Dat was uiteindelijk ook de eindstand.

Roeselare neemt door de winst (even) de leidersplaats over van Lierse. Het heeft nu twee punten voorsprong op de Pallieters, die zondag in actie komen tegen Lommel United. Cercle Brugge blijft steken op de zevende plek in de stand.