Update: Conte wil 'de toekomst van Italië' naar Chelsea halen'

Update: "Conte wil 'de toekomst van Italië' naar Chelsea halen'

29-10-2016 12:35

Marco Verratti heeft het gevoel dat Franse media het op hem gemunt hebben. De zaakwaarnemer van de Paris Saint-Germain-middenvelder dreigt nu zelfs met een vertrek uit de Ligue 1.

Verratti kwam onder vuur te liggen, nadat hij zich duidelijk niet kon vinden in zijn wissel in het duel met Olympique Marseille vorige week zondag. "Was ik slecht? Zei hij (Emery, red.) dat ik slecht was?", richtte de 23-jarige Italiaan zich tijdens Le Classique tot de reservebank. Franse media meten het onderwerp van de 'ziedende' Verratti vervolgens breed uit.

Zijn belangenbehartiger beweert dat Verratti het liefst bij Paris Saint-Germain wil blijven, maar hij is niet blij met de manier waarop Franse media het voorval hebben opgepakt. "Verratti wil zeges boeken met PSG", zegt Donati di Campli tegen Rai. "Maar als deze aanvallen van de Franse pers op hem voortduren, zullen Marco en ik de situatie evalueren. Hij kan dan vertrekken uit Parijs."

Juventus en AC Milan werden al in verband gebracht met Verratti, die nog nooit in de Serie A speelde. "Hij kan vertrekken bij PSG!", benadrukt zijn zaakwaarnemer.

Update zaterdag 12.35: Volgens Bleacher Report wil Chelsea Verratti naar Londen halen. Antonio Conte, destijds bondscoach, noemde de Italiaanse middenvelder ooit nog de toekomst van La Squadra Azzurra. Nu moet hij dus de toekomst van Chelsea worden nu Conte er manager is.