Meeuws niet alleen gewild in Lommel: Had aanbiedingen van interessante clubs

Meeuws niet alleen gewild in Lommel: "Had aanbiedingen van interessante clubs"

28-10-2016 21:00

Walter Meeuws werd vrijdag voorgesteld als de nieuwe trainer van Lommel United. Het was al langer duidelijk dat Meeuws de nieuwe trainer ging worden, maar hij gaf nu pas zijn persconferentie. Meeuws zat vier jaar zonder club, maar dat had zo zijn redenen.

De laatste club van Meeuws was Wadi Degla in Egypte, maar aan dat avontuur kwam abrupt een einde voor de nu 65-jarige coach.  "Mijn laatste ploeg was Wadi Degla, maar door de revolutie en de onrusten lag de competitie daar dan 8 maanden stil. Daardoor ben ik teruggekomen naar België, want anders had ik daar nog wel een jaar of vier gezeten. Ik heb ook een ernstig ongeval gehad in die periode. Ik kreeg nog wel aanbiedingen van interessante clubs in Egypte, maar van mijn dokter mocht ik niet meer. Dit kwam op het juiste moment", zo staat te lezen op Sporza.

Er is wel heel wat veranderd sinds Meeuws voor het laatst in België coachte. Dat was in 2007 bij Beveren. Zo moet hij wennen aan de nieuwe reeks 1B. "De regels zijn er niet simpeler op geworden. Ik heb er mij eens een uurtje over gebogen. Het is alleszins boeiend, maar in het buitenland krijg ik dat niet uitgelegd. Heel veel ploegen zijn in 1B aan elkaar gewaagd. Je moet top zijn om een puntje te halen. Ik zal ook bij veel clubs komen waar ik nog gewerkt heb. Fijn."