Leekens gaf spelers luxeleventje: Coelho bleef maar kilo's verzamelen

Leekens gaf spelers luxeleventje: "Coelho bleef maar kilo's verzamelen"

28-10-2016 20:30

Georges Leekens verdwijnt weer (even?) uit de Jupiler Pro League, na zijn ontslag bij Lokeren koos hij voor Algerije. Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad vindt dat niet erg. Hij is helemaal uitgekeken op Leekens, en veel spelers kennelijk ook.

Vandewalle denkt niet dat Leekens nog een meerwaarde kan zijn voor een Belgische club. "Met het gezichtsverlies dat hij in België keer op keer lijdt, zal Leekens deze opkikker goed kunnen gebruiken. Zijn jongste drie passages in ons land, bij de Rode Duivels, Club Brugge en Lokeren, liepen telkens slecht af. De manier waarop hij clubs of nationale ploegen verlaat of er zich oncollegiaal binnenpraat, is een extra smet op zijn trainersblazoen in ons land. Zijn holle retoriek wordt niet meer ernstig genomen. Ook niet door de spelers."

Waarschijnlijk zal Leekens een tijdje niet te zien zijn in België. "De verhalen over achterhaalde trainingsmethodes en motivatietechnieken uit de vorige eeuw doen helemaal de Belgische deur dicht. Een trainer uit de jaren 90. De spelers van tegenwoordig zijn niet meer dezelfde als die van twintig jaar geleden."

Vooral aan spits Jaja Coelho zag Vandewalle dat er geen discipline was bij Lokeren. "Spelers als Jan Ceulemans, Franky Van der Elst, Michel Preud'homme, Lorenzo Staelens, Gordan Vidovic... kon je dankzij hun beroepsernst weleens een training laten overslaan en zelfs een voorkeursbehandeling geven. Ze trokken het wel recht. Met een Jaja Coelho kon je dat bij Lokeren niet. De Braziliaan bleef straffeloos extra kilo's verzamelen, werd gepamperd. En de andere jongens keken verbijsterd toe."