Maes ziet beterschap buitenshuis, maar: Dat doet toch pijn aan de ogen

Maes ziet beterschap buitenshuis, maar: "Dat doet toch pijn aan de ogen"

28-10-2016 19:46

Racing Genk gaat zaterdagavond tegen Westerlo op zoek naar eerherstel voor de 2-1 nederlaag van woensdagavond in en tegen Charleroi. De Limburgers toonden twee gezichten tijdens de wedstrijd tegen de Carolo's.

"We speelden een heel goede eerste helft. Tijdens de tweede helft speelden we meer controlerend en hebben we niet meer kunnen prikken", vertelde Maes op een persconferentie. "We waren iets te slordig in de tweede helft. Dan zie je meteen dat tien à vijftien meter achteruit moeten kruipen."

Genk leek tijdens het laatste kwartier tegen Charleroi fysiek het onderspit te delven. "Dat mag geen excuus zijn. Dat heeft ook deels te maken met het late tegendoelpunt. Dat is natuurlijk ontgoochelend. Dan wordt het heel moeilijk om dat nog recht te zetten. Ik vind dat we één van onze betere wedstrijden spelen buitenshuis, maar details beslisten over de uitslag."

"Het is nu eenmaal een feit dat we op verplaatsing heel weinig punten pakken. We hebben dan waarschijnlijk iets te weinig kracht, zowel lichamelijk als mentaal. Tegen Westerlo moeten we gewoon winnen. We moeten niet naar de tegenstander kijken. Die is niet belangrijk. Eerst en vooral moeten we proberen zelf goed te spelen."

Ondanks de slechte resultaten op verplaatsing staat Genk nog altijd tussen de mensen in de klassering. "Ja, maar dat doet toch pijn aan de ogen. Als je niet verliest op Charleroi krijg je weer in boost, zoals we die in Europa hebben. We moeten proberen die ook te bemachtigen in de competitie, want nu is het weer van moeten."