Meeuws kijkt naar boven met Lommel: Voor de winterstop in de middenmoot

Meeuws kijkt naar boven met Lommel: "Voor de winterstop in de middenmoot"

28-10-2016 18:28

Lommel United heeft afgelopen week Walter Meeuws aangesteld als nieuwe trainer. Hij wil met de club zo snel mogelijk naar de middenmoot. De 65-jarige Meeuws was in een ver verleden al eens actief bij Lommel. Hij eindigde toen vijfde in eerste klasse.

"Ik zie vandaag nog steeds veel vertrouwde gezichten", opende Meeuws op de persconferentie. "Iedereen is gewoon een beetje ouder geworden. Het project hier spreekt me enorm aan. De club wil vooral jonge spelers beter maken. Er is ook sprake van een nieuw stadion."

"Twintig jaar geleden had ik hier een heel boeiende periode. Ik wil die knokkersmentaliteit weer in de ploeg krijgen. We moeten wel proberen om altijd goed voetbal te brengen, maar ik wil vooral zien dat iedereen er altijd vol voor gaat."

"Wat de ambities van Lommel zijn? Ik ben altijd gedreven en ambitieus. Ik denk dat we eerst moeten proberen om weer bij de mensen te komen. Tegen de winterstop wil ik weer in het peleton staan. Dan zien we wel wat er nog kan in de laatste acht wedstrijden."

"Ik heb bewust maar een contract getekend tot het einde van het seizoen. Ik wil de club niet met mij opzadelen en omgekeerd ook niet. Als het allemaal niet gaat zoals gepland, kunnen we in mei gewoon uit elkaar gaan. Walters Meeuws is niet belangrijk, de club en de spelers wel."