Kamp Guardiola claimt poging Real Madrid: In november belde Perez

Kamp Guardiola claimt poging Real Madrid: "In november belde Perez"

28-10-2016 17:12

Pep Guardiola is inmiddels trainer van Manchester City, maar als het aan Florentino Perez had gelegen was hij dat nooit geworden. Dat meldt althans Marti Perarnau, biograaf van Guardiola. Hij stelt dat de voorzitter van Real Madrid de Spaanse trainer in januari heeft benaderd. 

Volgens de schrijver zou Perez Guardiola voor het ontslag van Rafa Benitez in januari hebben benaderd als opvolger van de 56-jarige Spanjaard, aldus Perarnau tegen radiostation Cadena Ser. "In november belde Perez de zaakwaarnemer van Pep, Josep Maria Orobitg, maar voor Pep was het absoluut geen optie om naar Madrid te vertrekken."

Vrijdag maakte Guardiola, die met Barcelona alles won wat er te winnen viel, op de persconferentie voor het duel met West Bromwich Albion bekend dat hij dacht dat hij niet bij Madrid zou passen. "Ik ben fan van Barcelona, ik denk niet dat Real Madrid mij als manager zou willen hebben."

Pep begon het seizoen met de Citizens uitstekend met tien overwinningen op rij, maar heeft inmiddels al zes wedstrijden niet meer gewonnen. Zaterdag hoopt de Spanjaard het tij te keren tegen West Brom.