Defour opgenbloeid in Engeland: Ik moest echt weg uit België

Defour opgenbloeid in Engeland: "Ik moest echt weg uit België"

28-10-2016 16:30

Steven Defour verliet Anderlecht na twee seizoen zonde prijzen. De middenvelder moest de patron worden onder René Weiler, maar verkaste naar het Engelse Burnley. Daar bloeit hij helemaal open.

Zijn shirt wordt het meeste verkocht bij de Engelse promovendus. De fans hebben Defour helemaal in hun armen gesloten, iets wat bij Anderlecht nooit helemaal lukte. "Anderlecht pakte geen prijzen en dat was telkens de schuld van Defour. Nochtans zat ik in mijn eerste seizoen aan negen 9 assists en zeven goals", zegt hij in Fan

"In mijn tweede seizoen was ik fysiek beter en hadden we tot drie matchen voor het eind van Play-Off I alles in handen, maar toen lieten we drie man lopen op een stilstaande fase. Dat was om zot van te worden, want wie kreeg weer de schuld: ik. Ik was alle plezier in het voetbal verloren."

De druppel, letterlijk en figuurlijk, was de pint die hij op Moeskroen in zijn gezicht kreeg. "Ik had nochtans de match doen kantelen. Toen besefte ik dat het nooit genoeg zou zijn voor tien procent van de fans. Ik moest echt weg uit België", aldus de middenvelder, die door zijn sterke prestaties in Engeland opnieuw Rode Duivel werd.