Ronaldo getipt voor Ballon d'Or: 'Heb hem het hele jaar gezien, hij verdient het'

Ronaldo getipt voor Ballon d'Or: 'Heb hem het hele jaar gezien, hij verdient het'

28-10-2016 16:02

Zinédine Zidane heeft een lans gebroken voor Cristiano Ronaldo. Volgens de Real Madrid-trainer verdient de Portugees meer dan wie dan ook de Ballon d'Or. Ronaldo staat net als onder meer Lionel Messi op de 30-koppige shortlist.

"Ik weet hoe het werkt, maar ik heb hem het hele jaar in actie gezien en hij verdient het", steekt Zidane van wal in gesprek met Marca. "Cristiano heeft de lat zo hoog gelegd dat wanneer hij ook maar een beetje uit vorm is, mensen denken dat er een probleem is", doelt de Fransman op de mindere vorm van zijn aanvaller, die dit seizoen twee keer scoorde in zes competitieduels.

"Wat Ronaldo in 2016 heeft gepresteerd, niet alleen op individueel niveau, maar ook met het team, is ongelooflijk", vervolgt Zidane. "Hij weet dat hij alles te danken heeft aan zijn harde werk en de mensen om hem heen." Ronaldo veroverde dit jaar met Real Madrid de Champions League en de Europese Supercup en won met Portugal het EK in Frankrijk.

Over de mindere vorm van Ronaldo, drievoudig winnaar van de Ballon d'Or, maakt Zidane zich geen zorgen. "Hij lijkt niet nerveus, maar hij is misschien wel boos. Hij wil scoren, dat is normaal. Hij is uniek in alles wat hij al heeft gepresteerd en nog steeds laat zien."