Kristinsson moet Lokeren reanimeren: Iedereen weet dat er iets niet pluis is

Kristinsson moet Lokeren reanimeren: "Iedereen weet dat er iets niet pluis is"

28-10-2016 15:21

Runar Kristinsson keert na negen jaar dus terug naar Sporting Lokeren. De IJslander volgt de ontslagen Georges Leekens op als trainer van de Waaslanders. Hij is blij terug te zijn, maar beseft dat er veel werk aan de winkel is.

"Het is leuk om hier terug te zijn na mijn passage als speler", zei hij op de persconferentie. "Ik was daarna ook enkele keren op bezoek en vond het hier altijd fijn. Ik ben het Belgische voetbal blijven volgen, logisch als je er zeven seizoenen aan de slag bent geweest", aldus Kristinsson, die beseft dat het niet gemakkelijk zal worden.

"Wanneer een trainer tijdens het seizoen moet overnemen, weet iedereen dat er iets niet pluis is. Dat is bij mij dus ook het geval. Het gaat niet goed met Lokeren en daar moet ik dus verandering in brengen. Ik sprak nog niet met de spelers. Na de persconferentie is er de laatste training in de voorbereiding op de match tegen Eupen. Ik zal die samen met Arnar Vidarsson leiden."

De voormalige middenvelder wil opnieuw aanvallend brengen. "Ik was als speler steeds offensief ingesteld en bleef dat ook als trainer. Daar gaat nu geen verandering in komen. Iedere trainer wil mooi voetbal brengen, ik dus ook. Ik ga nu uitpluizen hoe we dat kunnen bewerkstelligen. Wat lukte in Noorwegen, moet hier ook kunnen", stelt hij.