Preud'homme schat Zulte hoog in: Ze kunnen kampioen worden, ja

Preud'homme schat Zulte hoog in: "Ze kunnen kampioen worden, ja"

28-10-2016 14:55

Zulte Waregem ontvangt komend weekend als fiere leider Club Brugge. De huidige landskampioen is op zijn hoede voor Essevee, liet trainer Michel Preud'homme merken op de persconferentie.

Hij was wel verbaasd over de lage opkomst van de pers. "Onze perszaal zat in het vooruitzicht voor de wedstrijd tegen Anderlecht bomvol en vandaag kan ik de journalisten op de vingers van één hand tellen. Er mag gerust wat meer aandacht zijn voor deze topper. We spelen wél tegen de leider", aldus Preud'homme. 

"Zulte is een vaste waarde in Play-Off I en een ploeg waar we het vaak moeilijk tegen hebben. Ze hebben ten opzichte van vorig seizoen bijna niemand verloren en hebben met onder andere De fauw, Lerager en Coopman sterk ingekocht", aldus de Brugse trainer.

Hier en daar wordt al eens geopperd dat Zulte Waregem kan meestrijden voor de titel. Preud'homme sluit zich daar alvast bij aan. "Ze kunnen kampioen worden. Waarom niet? Het is een hecht blok, ze hebben de spelers en hebben geen overvol schema. In 2013 waren ze er al eens dichtbij."