Vrouwenploeg van Standard gestraft voor het opstellen van Imke Courtois

Vrouwenploeg van Standard gestraft voor het opstellen van Imke Courtois

28-10-2016 14:52

Het Beroepscomité van de Belgische Voetbalbond heeft de vrouwenploeg van Standard Luik bestraft voor het opstellen van Imke Courtois. Standard was in beroep gegaan tegen de beslissing van het Sportcomité, maar werd vrijdag opnieuw in het ongelijk gesteld. 

Imke Courtois, ook bekend als analiste van tv, deed begin septemper mee in de competitiematchen tegen Oud-Heverlee Leuven en AA Gent. Standard won van OHL, terwijl het duel met Gent in een gelijkspel eindigde. Beide tegenstanders dienden echter al snel protest in bij de KBVB vanwege het meespelen van Courtois. Zij zou niet speelgerechtigd zijn. Zowel het Sportcomité als het Beroepscomité oordelen dat dit het geval is geweest, waardoor de damesploeg van Standard nu vier punten aftrek krijgt.

De international van de Red Flames had zich aan het einde van vorig seizoen uitgeschreven, maar werd op 31 augustus weer schriftelijk aangemeld. De wachttijd voor het verzoek is zeven dagen, maar Courtois kwam in die periode dus al tweemaal in actie. Standard beargumenterde dat de Champions League-lijst werd goedgekeurd door de KBVB, maar de reglementen leggen de verantwoordelijkheid voor de administratie volledig bij de club. Op basis daarvan is Standard nu vier punten kwijt.