Gedurfde voorspelling: Ik verwacht dat Zulte Waregem morgen wint van Club

Gedurfde voorspelling: "Ik verwacht dat Zulte Waregem morgen wint van Club"

28-10-2016 12:15

Zulte Waregem raast voorlopig door de competitie, ook STVV ging deze week voor de bijl. Zaterdag brengt Club Brugge een bezoekje aan Waregem. Volgens ex-speler Philippe Desmet zal ook Blauw-Zwart zonder punten naar huis moeten.

Philippe Desmet is overtuigd: Zulte gaat ook de scalp van Club Brugge nemen. "Ik verwacht dat Zulte Waregem morgen wint van Club Brugge. Voor Zulte Waregem is dit het ideale moment om Brugge over de vloer te krijgen, ze steken in bloedvorm. Van druk of stress is geen sprake aan de Gaverbeek, voor Club ligt dat anders. Zij zijn de topclub, zij moeten winnen. Dat 'wij' op dit moment aan de leiding staan, verandert daar volgens mij niets aan", zo vertelt Desmet in Het Laatste Nieuws.

Desmet vindt dat Zulte zijn voet makkelijk naast die van Club kan zetten. "Zulte Waregem moet niemand vrezen. Als je na 11 speeldagen alleen aan de leiding staat, dan is dat geen toeval meer. De club heeft lessen getrokken uit het mindere seizoen vorig jaar en er is uitstekend bijgekocht. Lerager, Derijck en Hamalainen zorgen voor de ervaring die nodig is op dit niveau. Maar wie er voor mij boven uitsteekt is Meïté, in zijn rol voor de verdediging is hij zo belangrijk."