Scheidsrechter door het stof na fout tegen Zlatan: 'Onze slechtste wedstrijd ooit'

Scheidsrechter door het stof na fout tegen Zlatan: 'Onze slechtste wedstrijd ooit'

28-10-2016 09:13

Scheidsrechter Björn Kuipers floot de wedstrijd Chelsea - Paris Saint-Germain, waarin hij Zlatan Ibrahimovic een veelbesproken rode kaart gaf. De Nederlandse arbiter zat verkeerd en gaf dat ook toe aan de Zweedse superster.

"Onze slechtste wedstrijd die we ooit hebben gefloten", noemt Kuipers de bewuste achtste finale in de Champions League in gesprek bij PAUW. "Daarin stuurde ik Zlatan weg na 31 minuten. Ik was ervan overtuigd dat het een rode kaart was. Die kon ik ook geven. Maar als ik de beelden terugkijk, dan was het beter om een gele kaart te geven. Dat heb ik hem ook gezegd, ja."

"We spraken elkaar na de wedstrijd bij de kleedkamers. Dan vertel ik hem dat ik in het veld niet heb getwijfeld over een rode kaart. Maar toen ik het terugzag, dacht ik dat ik beter een gele kaart kon geven. Voor een scheidsrechter is dat het meest vervelende: een cruciaal moment in de wedstrijd verkeerd beoordelen. Penalty's, rode kaarten… Dat is vervelend voor de betreffende club, de mensen die de club een warm hart toedragen, maar dus ook voor de scheidsrechter", aldus Kuipers.