Roef reageert: Wat ik onlangs heb gelezen en gehoord, was er soms over

Roef reageert: "Wat ik onlangs heb gelezen en gehoord, was er soms over"

28-10-2016 07:35

Sinds dit seizoen is Davy Roef de vaste nummer één bij Anderlecht. De afgelopen weken kreeg de doelman heel wat kritiek. In Het Nieuwsblad dient hij de criticasters van antwoord.

Tegen KV Mechelen (2-0 winst) veroorzaakte Roef al na vijf minuten een strafschop, die hij daarna redde. "Ik aarzel en daardoor kom ik uiteindelijk een fractie van een seconde te laat uit. Gelukkig zet ik mijn foutje recht door de penalty van Verdier te redden. Mijn redding op de poging van Bjelica enkele minuten later was even cruciaal als de penaltysave."

Roef antwoordde met zijn reddingen op het veld. Ook daarnaast slaat hij terug. "Oké, kritiek hoort erbij en ik heb er mee leren leven. Maar wat ik onlangs heb gelezen en gehoord, was er soms over", klinkt het bij de 22-jarige doelman.

"Neem nu de wedstrijd op Club Brugge: ik word twee keer geklopt door een speler van Club Brugge (2-1 nederlaag) die helemaal alleen staat. Als je twee doelpunten incasseert, kan je uiteraard niet zeggen dat je een goede match hebt gespeeld. Maar ik heb toen niet veel fout gedaan. Natuurlijk heb ik nog werkpunten. De communicatie met mijn verdedigers."