AA Gent overtuigt niet, maar houdt wel de drie punten thuis tegen Standard

27-10-2016 22:21

AA Gent heeft de topper van de twaalfde tegen Standard met 1-0 gewonnen. Een gevleide zege voor de Buffalo's, want Standard kreeg de beste kansen in de wedstrijd. Kalifa Coulibaly besliste de wedstrijd echter in het voordeel van AA Gent op een stilstaande fase.

De thuisploeg kreeg al na vijf minuten een eerste waarschuwing. Adrien Trebel tikte de bal in doel vanonder de vingers van Yannick Thoelen, maar scheidsrechter Bart Vertenten keurde het doelpunt terecht af. Gent probeerde zich te herstellen. De vinnige Moses Simon kon enkele keren dreigen, maar de andere Buffalo’s kwamen niet uit de verf.

Integendeel, het was Standard dat opnieuw dicht bij een doelpunt kwam. Edmilson pakte uit met een pegel naar de korte hoek, maar Thoelen stond pal. Na de pauze kregen we hetzelfde spelbeeld. Een twijfelend Gent kwam niet echt aan voetballen toe tegen een sterk georganiseerd Standard. De Rouches kregen ook in de tweede helft de beste kansen.

Orlando Sa faalde echter toen hij moederziel alleen voor Thoelen kwam. Het geduld van de Gent-supporters werd zwaar op de proef gesteld, maar twintig minuten voor tijd mocht het thuispubliek toch juichen. Kalifa Coulibaly kopte een hoekschop van Danijel Milicevic onhoudbaar binnen. Standard kwam in de slotfase nog dicht bij de gelijkmaker, maar invaller Renaud Emond miste een opgelegde kans.