OFFICIEEL: Leekens heeft zijn contract bij Algerije ondertekend

OFFICIEEL: Leekens heeft zijn contract bij Algerije ondertekend

28-10-2016 16:50

Georges Leekens heeft een nieuwe job: hij wordt bondscoach van Algerije. Dat gerucht klonk al sinds zijn ontslag bij Sporting Lokeren, maar de Algerijnse voetbalbond geeft het nu ook toe.

In een officiële mededeling laat de bond weten dat de beslissing unaniem is. Uit een lijst van vijf kandidaat-bondscoaches is het Leekens die de hoofdvogel afschiet. Leekens was in 2003 al heel even bondscoach bij Algerije, maar vertrok toen al na enkele maanden om trainer te worden van Moeskroen. Nu krijgt Leekens een talentrijke groep onder zich, die hij moet leiden naar het WK 2018.

Het is wel niet duidelijk tot wanneer het contract van Leekens zal lopen. Sommige bronnen spreken over een overeenkomst tot na het WK, andere bronnen beweren zelfs dat hij heeft getekend tot 2019. Algerije heeft in ieder geval genoeg materiaal voor een sterk elftal. Leekens kan onder meer rekenen op Islam Slimani, Riyad Mahrez (allebei Leicester City), Yacine Brahimi (FC Porto) en Sofiane Feghouli (West Ham). Ook Sofiane Hanni is een international voor Algerije.

Eerder was Marc Wilmots in beeld bij de Woestijnvossen, maar de deal sprong af op de pittige looneisen van de oud-bondscoach.

Update 28/10 16u50: Het contract van Leekens is ondertekend. Hij begint aan zijn tweede termijn bij Algerije.