Vleminckx zei nee tegen Chinese miljardairs: Ik kon drie keer zo veel verdienen

Vleminckx zei nee tegen Chinese miljardairs: "Ik kon drie keer zo veel verdienen"

27-10-2016 21:04

Björn Vleminckx is na heel wat omzwervingen opnieuw in België. Bij Antwerp kan hij goed zijn brood verdienen, maar dat is niets vergeleken met sommige aanbiedingen die hij ooit weigerde. Zo kon hij poen gaan scheppen in China.

De Chinese competitie trekt veel Europese spelers aan, uiteraard vooral voor het financiële aspect. Vleminckx hapte echter nooit. "Ik ben drie keer gecontacteerd. Ik heb ook even vaak direct geweigerd, al kon ik in China drie keer zoveel verdienen als in Turkije. Maar zelfs al was het vijf keer zoveel geweest, dan was ik er nog niet op ingegaan. Op een bepaald moment wordt geld relatief. De levensomstandigheden in China spraken mij totaal niet aan. En ik kon mijn kinderen dat niet aandoen", aldus Vleminckx in Sport/Voetbalmagazine.

Vleminckx had natuurlijk ook geen Chinees geld nodig. Zijn Turkse contracten waren al behoorlijk fraai. "Ik ga niet liegen en zeggen dat ik alleen voor het sportieve verhaal in Turkije zat. Ik was ernaartoe gegaan voor het financiële aspect en ik heb dat doel bereikt. Daarom beschouw ik dat avontuur als geslaagd. Ik heb absoluut goed verdiend en kan iets opzijzetten voor mijn kinderen. Mijn gezin komt niets tekort."

Antwerp biedt ook een mooi contract aan, maar dat is bijzaak voor Vleminckx. "Het financiële komt nu op de tweede plaats. Ik ben geen volgevreten voetballer die op de Bosuil nog snel wat centen komt pakken. Tijdens de onderhandelingen met Antwerp ging het hoogstens twintig procent van de tijd over het financiële. Ik wilde vooral dicht bij huis voetballen en weer groeien als voetballer. En ik wilde ook weer met plezier naar de training komen, want dat was ik in Turkije wat kwijtgeraakt. Ik dacht: voetbal ik nog wel graag?