Ex-speler van Manchester United is 'brave' Mourinho beu: Hij moet oorlog maken

Ex-speler van Manchester United is 'brave' Mourinho beu: "Hij moet oorlog maken"

27-10-2016 20:36

Phil Neville vindt dat Manchester United-manager José Mourinho zijn 'gereserveerde' houding moet laten varen. Volgens de oud-speler van The Red Devils is de Portugees nog niet zichzelf op Old Trafford.

Mourinho had het als trainer van Real Madrid vaak aan de stok met Pep Guardiola, toenmalig Barcelona-coach. Ook bij Chelsea zorgde de 'Special One' regelmatig voor opschudding, maar bij Manchester United is hij nog te braaf, stelt Neville. "Hij maakte bij Real oorlog met Pep en je hoopt gewoon dat hij dat weer gaat doen", zegt de oud-verdediger tegen Sky Sports.

"Sir Alex Ferguson deed het constant met managers die tegen hem waren", vervolgt Neville. "Nog een paar overwinningen en dan zien we hopelijk de 'echte' José. Ik wil dat hij zijn gereserveerde houding laat varen en met iedereen vecht zoals bij Chelsea gebeurde. Als je terugkijkt, zijn managers van United nooit bang geweest om te zeggen wat ze wilden."

"Ja, er zijn tradities waar we ons aan moeten houden. Maar de United-fans willen dat de echte Mourinho zijn vechtersmentaliteit toont op Old Trafford", besluit Neville.