Ariël Jacobs geeft club uit Derde Amateurklasse duwtje in de rug

Ariël Jacobs geeft club uit Derde Amateurklasse duwtje in de rug

27-10-2016 19:36

Ariël Jacobs is op pensioen, de ex-trainer van onder meer Anderlecht neemt geen opdrachten meer aan. Toch houdt hij zich nog bezig met voetbal, meerbepaald met zijn favoriete club Diegem Sport.

Diegem is een club die Jacobs nauw aan het hart ligt. Hij stond er bijvoorbeeld aan de wieg van de gevierde jeugdopleiding, die onder meer Nabil Dirar, Alan Haydock, Jason Adesanya, Omar El Kaddouri, Ben Yagan, Soufiane Bidaoui en Yannick Carrasco voortbracht. Zijn zoon Pieter Jacobs is daar nu één van de coördinatoren.

"Met Willy De Bouw, onze oom en ook een clubmonument, is onze pa een twintigtal jaren geleden eens gaan samenzitten om na te denken overde filosofie die je als financieel beperkte derde- of vierdeklasser kunt hanteren. Er is toen gekozen voor een Nederlands model, met veel aandacht voor jeugdopleiding. Al heel lang wordt er bij Diegem getraind in groepjes van vier tegen vier of drie tegen drie, omdat je zo sneller ontwikkelt en iedereen betrekt in het spel", aldus Pieter Jacobs in Sport/Voetbalmagazine.

Jacobs komt nu vaak kijken naar zijn kleinkinderen, die hun eerste stappen zetten in de jeugdopleiding. Verder laat hij regelmatig zijn licht schijnen over de werking van de club.  "Hij woont naast de huidige voorzitter, dus het gebeurt wel dat ze wat ideeën uitwisselen", aldus Jacobs.

Voetbalplezier 
Zijn andere zoon Wietse merkt dat zijn vader veel losser kan praten over voetbal nu hij niet meer moet presteren. "Ik merk dat we tegenwoordig meer discussies over voetbal houden dan vroeger. Toen kwam daar toch wel wat druk en stress bij kijken. Vooral in zijn Anderlechtperiode was hij iets prikkelbaarder."