Marin blikt terug op uitleenbeurt naar Anderlecht: Een verloren jaar

Marin blikt terug op uitleenbeurt naar Anderlecht: "Een verloren jaar"

27-10-2016 19:00

In januari 2015 werd Marko Marin met grote trom binnengehaald bij RSC Anderlecht. De 'Duitse Messi' werd voor een half seizoen geleend van Chelsea. Een groot succes werd die uitleenbeurt niet.

Na een goed jaar bij Sevilla werd Marin uitgeleend aan Fiorentina. Daar kwam hij door een blessure niet aan speelgelegenheid toe. In januari werd hij door Chelsea dan gestald bij RSC Anderlecht. Bij de Brusselaars kreeg Marin wel meer speelgelegenheid, maar een blessure gooide opnieuw roet in het eten.

"Ik betreur me mijn overgang naar Fiorentina en daarna Anderlecht. Dat jaar was een verloren jaar. Ik zie nu in dat ik geduldiger moet zijn en niet meer moet eisen om meteen te spelen", vertelt de aanvallende middenvelder aan Goal.

Blessures
Bij Anderlecht en Fiorentina kwam hij amper aan spelen toe. Veel kwatongen beweren dan ook dat Marin zijn hoogste niveau al heeft bereikt. "Ik zou niet zeggen dat ik al aan de top van mijn kunnen zit. Toen ik bij Anderlecht en Fiorentina zat was het door al die blessures bijzonder moeilijk", aldus Marin.

"Na dat moeilijke jaar zag ik in dat ik het een stapje lager moest proberen om weer wekelijks aan de bak te komen. Daarom besloot ik ook om naar Trabzonspor te trekken en daar mijn kwaliteiten te tonen", aldus Marin. Bij de Turkse club kon de Duitser opnieuw overtuigen.