'Uitweg lonkt voor Memphis: Nederlander kan ploegmaat worden van Rode Duivel'

'Uitweg lonkt voor Memphis: Nederlander kan ploegmaat worden van Rode Duivel'

27-10-2016 18:39

Memphis Depay wordt in januari mogelijk verlost van zijn uitzichtloze situatie bij Manchester United. AS Roma werkt achter de schermen aan een huurdeal voor de Nederlandse aanvaller, die op Old Trafford voornamelijk op de bank zit.

Dat meldt althans Corriere dello Sport donderdag. Roma-directeur Ricky Massara maakt momenteel werk van de komst van Memphis. De flankaanvaller moet in de Italiaanse hoofdstad in eerste instantie het gemis van Mohamed Salah opvangen. De Egyptenaar vertrekt in januari naar de Afrika Cup. Desondanks willen de Romeinen ook een optie tot koop bedingen op Memphis.

Manchester United betaalde in 2015 zo'n dertig miljoen euro voor de vleugelaanvaller. The Red Devils willen een groot deel van dat bedrag waarschijnlijk terugzien, maar dat lijkt voor Roma geen al te groot obstakel. Memphis kon de hoge verwachtingen bij United nog niet inlossen. Dit seizoen kwam hij pas drie keer als invaller binnen de lijnen in de Premier League.

Memphis werd eerder deze maand al gelinkt aan VfL Wolfsburg en AC Milan. In tegenstelling tot Roma zouden die clubs echter nog niet aan een (tijdelijke) transfer werken.