UPDATE: 'Lokeren komt vrijdagmiddag met nieuws over nieuwe hoofdcoach'

UPDATE: 'Lokeren komt vrijdagmiddag met nieuws over nieuwe hoofdcoach'

27-10-2016 23:30

Sporting Lokeren heeft al een nieuwe trainer gevonden. Runar Kristinsson neemt het roer over na het ontslag van Georges Leekens woensdag. De 47-jarige IJslander keert zo terug naar zijn oude ploeg. Lokeren zal morgen zijn nieuwe trainer voorstellen.

Kristinsson kreeg de voorkeur op onder meer Besnik Hasi, Cedomir Janevski en Paul Put. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Hij heeft dan ook een speciale relatie met Lokeren. De spelverdeler was tussen 2000 en 2007 actief op Daknam. Hij speelde meer dan 200 wedstrijden voor de Waaslanders. 

Na zijn carrière als speler werd Kristinsson in 2010 trainer in zijn thuisland bij KR Reykjavik, met wie hij twee landstitels en drie bekers pakte. In 2014 maakte hij de overstap naar het Noorse Lillestrøm SK, maar daar werd hij vorige maand op straat gezet.

Kristinsson moet Lokeren weer op het juiste spoor krijgen. De Waaslanders slikten tegen KV Oostende al hun achtste nederlaag van het seizoen. In het klassement telt Lokeren slechts één puntje meer dan rode lantaarn Waasland-Beveren.

Update 18.40: Kristinsson wordt mogelijk toch niet de nieuwe coach van Lokeren. Hij is één van de topkandidaten, maar is niet de enige. Ook Besnik Hasi is nog steeds in de running om de nieuwe coach van de Waaslanders te worden. Dat vertelt technisch directeur Willy Reynders aan VTM Stadion.

Update 23.30: Volgens Sporza roept Lokeren morgen de pers bij mekaar om naar alle waarschijnlijkheid de niewe hoofdcoach voor te stellen. Runar Kristinsson zou momenteel een streepje voor hebben bij Roger Lambrecht, al is Besnik Hasi ook nog steeds een kandidaat. "Er zal een update gegeven worden over de stand van zaken in de zoektocht naar een nieuwe hoofdcoach", luidt het in een persbericht.