Ronaldo over Messi: Het is niet alsof we goede vrienden zijn

Ronaldo over Messi: "Het is niet alsof we goede vrienden zijn"

27-10-2016 16:45

Cristiano Ronaldo is ongetwijfeld een van de beste voetballers aller tijden, ware het niet dat hij concurrentie heeft van Lionel Messi. De Portugees doet een opmerkelijke uitspraak over die rivaliteit en over de negatieve kritieken waar hij al zijn hele carrière mee te maken heeft.

Ronaldo is bepaald niet de meest geliefde speler op de Europese velden, maar dat deert de Portugees niet. "Wat het voetbal mij geleerd heeft? Dat je je haters keihard nodig hebt. Ik haal mijn motivatie uit negatieve reacties van mensen en heb al mijn succes aan mijn haters te danken", laat de superster weten aan Coach Magazine.

Ook kreeg de Portugees de vraag welke speler hij het meest bewondert. "Er is een enorm wederzijds respect tussen mij en Lionel Messi", luidde het antwoord van Ronaldo. "Het lijkt alsof we rivalen zijn, maar dat beeld wordt geschetst door de media. We zijn geen beste vrienden, maar we waarderen elkaar."

Ronaldo draait dit seizoen nog niet optimaal. Mede door blessures kwam hij pas zes competitieduels in actie, waarin hij twee keer scoorde. Wel staat Real Madrid bovenaan de Primera Division.