Bondsparket vraagt zware straf voor uitgesloten Westerlo-aanvaller

Bondsparket vraagt zware straf voor uitgesloten Westerlo-aanvaller

27-10-2016 16:23

Jacky Mathijssen zal de komende weken mogen puzzelen in zijn aanvallende compartiment. Hij zal Silvère Ganvoula namelijk een aantal wedstrijden moeten missen. Het bondsparket heeft een schorsing van drie speeldagen gevorderd na zijn uitsluiting tegen Club Brugge.

De Congolese aanvaller werd in het Jan Breydelstadion uitgesloten na gevaarlijk spel richting Club-doelman Ludovic Butelle. Nadien ging Ganvoula helemaal door het lint. Zijn ploegmaat Khaleem Hyland, die ook rood kreeg tegen Blauw-Zwart, komt er vanaf met twee speeldagen met uitstel.

Beide zaken worden op vier november behandeld door de Geschillencommisie. Dan zal ook Mitch Apau zich moeten verantwoorden voor een tik op de enkel van Christophe Diandy in de wedstrijd tegen Charleroi. Hij riskeert een schorsing van twee wedstrijden effectief en één met uitstel.

Westerlo heeft al laten weten dat het verzet zal aantekenen tegen de gevorderde strafmaat voor Ganvoula. Voor de wedstrijd van zaterdag tegen Racing Genk kan Mathijssen wel nog beroep doen op het drietal.