Opmerkelijke uitspraak Mancini: Balotelli is een idioot

Opmerkelijke uitspraak Mancini: "Balotelli is een idioot"

27-10-2016 16:21

Van Mario Balotelli is al langer bekend dat hij wat aparte trekjes heeft. De Italiaan kwam ooit in opspraak omdat hij dartpijltjes zou hebben gegooid naar jeugdspelers van Manchester City en kreeg op de training slaande ruzie met trainer Roberto Mancini. Laatstgenoemde komt nu met een opvallende uitspraak over zijn voormalige pupil. 

"Balotelli is een idioot", citeert AS de uitspraak van Mancini. "Een geweldige voetballer, maar een idioot." Een opvallende opmerking, aangezien Mancini degene was die Balotelli in 2007 liet debuteren bij Internazionale én hem in 2010 naar Manchester City haalde. 

Toch heeft de 51-jarige oefenmeester ook een zwakke plek voor zijn landgenoot. "Hij is een bijzondere jongen, getalenteerd, en hij doet soms rare dingen. Hij is jong, en jonge mensen doen nou eenmaal af en toe domme dingen. Als speler is hij fantastisch."

Balotelli is dit seizoen opgeleefd bij OGC Nice, dat hem transfervrij overnam van Liverpool. Nice staat bovenaan de Ligue 1 en Balotelli scoorde al zes keer in de competitie.