Kaya doet momenteel beter dan Kroos en De Bruyne

Kaya doet momenteel beter dan Kroos en De Bruyne

27-10-2016 15:37

Onur Kaya was vorig seizoen de assistenkoning in de Jupiler Pro League en de Turkse Belg staat opniew op kop in dat nevenklassement. De speler van Zulte Waregem was tegen STVV goed voor zijn zesde beslissende pass van het seizoen. Daarmee doet hij beter dan onder andere Toni Kroos en Kevin De Bruyne.

De Duitser van Real Madrid voert samen met Franck Ribéry (Bayern München) en Andrej Kramarić (TSG 1899 Hoffeheim) de ranking aan van de grote vijf Europese competities. Zij hebben elk vijf assists achter hun naam. Felipe en Anderson en onze landgenoot Kevin De Bruyne volgen met vier stuks.

Kaya doet dus beter dan deze heren, want hij zit al aan zes. Daarbij moeten we wel eerlijk toegeven dat hij ook al twaalf wedstrijden speelde, terwijl De Bruyne en co er minder nodig hadden. Ribéry is de strafste als we het aantal wedstrijden meenemen in de berekening. De Fransman speelde nog maar vijf competitieduels, één assist per match dus. Kroos en Anderson speelden er al negen, Kramaric en De Bruyne acht.