Update Leekens: ''Het is een foutieve inlichting dat ik al getekend zou hebben''

Update Leekens: ''Het is een foutieve inlichting dat ik al getekend zou hebben''

27-10-2016 16:17

Georges Leekens wordt volgens bronnen uit het Afrikaanse land de nieuwe bondscoach van Les Verts. De deal is volgens de hoofdpersoon zelf nog niet rond. Dat zegt hij in een reactie aan diverse media.

Leekens vertrok woensdagochtend bij Lokeren en werd dezelfde avond nog in verband gebracht met Algerije. Volgens Algerijnse bronnen zou hij donderdagochtend in hoofdstad Algiers aangekomen zijn om het contract bij de nationale voetbalbond te ondertekenen. Leekens ontkent echter dat de deal al beklonken is, maar sluit een samenwerking niet uit. ''Het is een foutieve inlichting dat ik al getekend zou hebben. Aangezien ik een vrije trainer ben, is Algerije wel een optie'', zo vertelde hij Het Belang van Limburg.

VTM-journalist Michel Ammeloot ontkracht via Twitter bovendien het feit dat Leekens zich al in Algerije zou bevinden. Naar verluidt nam de coach deze middag afscheid van de spelersgroep van Lokeren en zou hij nog gewoon in België zijn. Mocht de ex-bondscoach van de Rode Duivels toch aangesteld worden, dan gaat hij voor de twee keer aan de slag bij Algerije. In 2003 had hij de nationale ploeg al kort onder zijn hoede.