Zestal van KV Oostende kan niet genieten van vrije dag

Zestal van KV Oostende kan niet genieten van vrije dag

27-10-2016 14:15

KV Oostende won dinsdag met 1-2 bij Lokeren en moet zondag aan de bak tegen Standard Luik. De derde wedstrijd in tien dagen tijd voor de Kustboys. Er werd donderdag dan ook een rustdag ingelast voor de spelersgroep.

Niet alle spelers hadden echter de luxe om te genieten van een vrije dag. Zes spelers moesten zich op de club melden voor een zogenaamde compensatietraining, zo valt te lezen op de clubsite van KVO. Het ging om Mathias Bossaerts, Sebastien Siani, Andile Jali, Michiel Jonckheere, Ibrahima Conte en Didier Ovono. 

Trainer Gino Caen legde uit waarom het zestal toch moest trainen. "Die spelers hadden een zogezegde compensatietraining. Dat betekent dat ze bijtrainen op fysiek vlak en kracht. Het gaat dan vooral om spelers die trainingen misten omwille van bijvoorbeeld blessures.'' Na een sessie in de fitnesszaal stond er ook nog een pittige loopsessie op het programma.

Zarko Tomasevic meldde zich enkel voor verzorging, nadat hij uitviel in het duel met Lokeren. Er is geen sprake van een kwetsuur. ''Op een echo kon geen blessure worden vastgesteld. Hij raakt misschien wel speelklaar voor zondag. Of Siani, Jali en Jonckheere fit raken, zullen we de komende dagen zien'', besloot Caen.