Oulare is onzichtbaar bij Zulte Waregem: Dat heeft hem zes weken gekost

Oulare is onzichtbaar bij Zulte Waregem: "Dat heeft hem zes weken gekost"

27-10-2016 13:30

Zulte Waregem kon deze zomer een opportuniteit naar de Gaverbeek halen: ex-Bruggeling Obbi Oulare werd geleend van Watford. Francky Dury wilde hem klaarstomen in zes weken... maar dat was dertien weken geleden.

Ondanks het gebrek aan speelminuten voor Oulare ziet Dury hem niet als een slechte transfer. "Obbi was in september drie weken out nadat hij in de belofte-interland op Malta een trap op zijn voet kreeg en een oude breuk weer begon te ontsteken. Dat heeft hem in totaal vijf à zes weken gekost. Jammer, want hij had in nauw overleg met fysiekcoach Bram De Winne in augustus heel hard gewerkt, inclusief ochtendloopjes op een nuchtere maag", vertelt Dury in Sport/Voetbalmagazine.

Dury denkt dat Oulare snel een volledige match kan spelen. "Na zijn inactiviteit heeft Obbi die draad weer opgepikt en intussen zit hij zo goed als op het fysieke niveau dat we voor ogen hadden: drie à vier procent vet kwijt, vijf kilogram verloren ook, want in Engeland had hij te veel spieren gekweekt. In een oefenduel op Gullegem en in de beloftematch tegen KV Kortrijk heeft Obbi ook twee keer probleemloos bijna negentig minuten gespeeld. Het is nu kwestie om bij de beloften nog meer wedstrijdritme op te doen, én scherp te blijven trainen."

De kwaliteiten van Oulare staan volgens Dury buiten kijf. "Obbi is een speler die, als hij ín de bal komt, simpel moet voetballen, op techniek, en die via slim positie kiezen beter moet leren kaatsen. Zijn energie en grote fysieke kracht moet hij vooral gebruiken in de box. Ik merk dat hij dat steeds beter oppikt, zoals vorige week op training met drie, vier goals. Dát wil ik zien."

Basisplaats? 
Dury weet echter ook dat Oulare een basisplaats geven moeilijk is, ook als hij topfit is. Er is veel concurrentie, maar er zijn mogelijkheden. "Obbi’s volgende stap wordt invallen wanneer een wedstrijd op slot zit, en met zijn fysieke kracht die match mee helpen open te breken. En wie weet kan hij mettertijd een duo vormen met Leye, die als flexibele spits ook achter Obbi kan spelen. Mbaye deed dat al op KV Mechelen en tegen Charleroi, met Vetokele."