Pina spiegelt zich aan ploegmaat: Ik leer iedere dag bij van hem

Pina spiegelt zich aan ploegmaat: "Ik leer iedere dag bij van hem"

27-10-2016 13:15

Tomas Pina begon behoorlijk matig aan het seizoen bij Club Brugge, maar zijn goal tegen Westerlo zal hem deugd doen. De Spanjaard wil nu vooral een voorbeeld nemen aan... Timmy Simons.

Op de officiële website geeft Pina aan dat zijn beginmaanden erg moeilijk waren. "Je mag niet vergeten dat ik door mijn blessure met een serieuze achterstand aan het seizoen ben begonnen en heel hard heb moeten werken om te staan waar ik momenteel sta. Ik voel dat ik stilaan het ritme onder de knie aan het krijgen ben, maar ik weet ook dat ik nog ver van mijn topvorm verwijderd ben."

Pina geeft aan dat ploegmaat Simons een belangrijk aandeel heeft in zijn integratie. "De 4-0 eindstand is een mooi resultaat, al moet ik eerlijk toegeven dat we het onszelf makkelijk gemaakt hebben door een vroeg doelpunt te scoren. Westerlo heeft eigenlijk nooit een schijn van een kans gekregen. Intussen leer ik nog elke dag bij van een monument als Timmy Simons. Ik hoop stilletjes dat ik eenzelfde carrière als hem kan uitbouwen."