Vier grote namen zeiden nee tegen Sporting Lokeren: Wij zijn niet meer hot

Vier grote namen zeiden nee tegen Sporting Lokeren: "Wij zijn niet meer hot"

27-10-2016 12:25

Roger Lambrecht is nu al 21 jaar voorzitter van Lokeren, hij zoekt momenteel ook al naar zijn 21ste trainer. Het probleem ligt volgens Het Laatste Nieuws echter veel dieper dan enkel de trainer: de spelerskern is niet bepaald goed uitgebalanceerd.

Willy Reynders leverde jarenlang goed werk bij Lokeren, maar de laatste tijd loopt er heel wat mis op de transfermarkt. Met onder meer Ghadir, Enoh, Melnjak, Abdoun, Arthur en nog heel wat andere ondertussen vergeten namen haalt Lokeren te veel flops. Reynders gaat zijn verantwoordelijk niet uit de weg: hij weet dat er veel transfers niet brengen wat Lokeren er van verwacht.

"Ik voel me deels verantwoordelijk voor de sportieve malaise, absoluut. Al zit je bij Lokeren budgettair altijd gelimiteerd. Een speler die het al gemaakt heeft, is te duur voor ons. Deze zomer verloren we veel tijd met vier dossiers (Bostock, Croizet, Vetokele en Raman, red.), die allen afzegden. Omdat Lokeren niet meer hot, niet meer populair was. Om dat terug te krijgen, moet je eerst een geloofwaardig verhaal hebben. Daar gaan we nu aan werken."