Tevreden Tielemans: ''Onze tweede helft was bijna perfect''

27-10-2016 11:00
1

Anderlecht was woensdagavond in het eigen Astridpark met 2-0 te sterk voor KV Mechelen. Anderlecht imponeerde niet, maar pakte toch drie belangrijke punten.

Anderlecht kwam voor rust op voorsprong via Lukasz Teodorczyk en controleerde de match na een rode kaart voor KVM-verdediger Aleksandar Bjelica. Youri Tielemans was tevreden over het spel na de pauze. ''We hebben de tweede helft heel goed gespeeld. Zij waren met tien man, dus dat maakte het makkelijker. Maar we moeten ook niet vergeten dat wij heel veel acties hebben gecreëerd en veel balbezit hebben gehad. Zij hebben niets meer kunnen doen, dus de tweede helft was eigenlijk perfect'', luidde zijn reactie aan het clubkanaal.

Tielemans vervulde zelf ook weer een belangrijke rol door de match tien minuten voor tijd vanaf elf meter te beslissen. ''Ik heb weer een penalty gescoord en ben daar blij mee. Vooral omdat wij daardoor ook die wedstrijd volledig konden controleren. We stonden heel lang 1-0 voor, maar we moesten wel die 2-0 maken om ons volledig rust toe te kunnen brengen'', besloot hij.