Jacob al na drie maanden op de keien gezet: Dit was perfect te voorspellen

Jacob al na drie maanden op de keien gezet: "Dit was perfect te voorspellen"

27-10-2016 10:45

Het heeft niet mogen zijn voor Gunter Jacob bij Marseille. De voormalige technisch directeur van Racing Genk werd na drie maanden ontslagen in Frankrijk. Jacob vindt dat zelf niet zo verbazend, want de nieuwe eigenaars wilden met een propere lei beginnen.

In Het Belang Van Limburg reageert Jacob op het ontslag. "Het was al snel duidelijk dat de nieuwe eigenaar wou breken met het verleden. Nadat hij zowat iedereen verzocht had om te vertrekken, had ik het gevoel dat ze ook liever iemand anders op mijn plaats hadden. Daarom leek het ons het beste om dit verhaal stop te zetten."

Jacob was eigenlijk niet zo verbaasd door de ontwikkelingen bij Marseille. Hij wist op voorhand dat het een hele korte periode kon worden voor hem. "Op het moment dat ik tekende, stond de club al te koop. Dat zoiets snel kan gaan, daar moet je rekening mee houden. Dit scenario was dus perfect te voorspellen. Hoewel het een vrij korte periode was, was het voor mij persoonlijk toch erg leerrijk."

Jacob zoekt dus naar een nieuwe job, en dat mag zeker opnieuw binnen het voetbal zijn. "In Marseille kreeg de voetbalmicrobe mij net weer te pakken. Maar voor concrete plannen is het nog te vroeg. Ik weet ook niet of ik terugkeer naar België, voorlopig blijf ik nog even hier om wat zaken af te handelen."