Vreven vecht voor zijn job: Goed voetbal? Dat kan me gestolen worden

Vreven vecht voor zijn job: "Goed voetbal? Dat kan me gestolen worden"

27-10-2016 10:30

Krijgen wij na het ontslag van Georges Leekens nog een tweede trainer die deze week zijn koffers moet pakken? Dat zou best kunnen, want de stoel van Stijn Vreven wankelt ook. Hij weet zelf ook wel dat winnen tegen Moeskroen zijn enige redding is.

Vreven hekelt de impulsiviteit van sommige Belgische clubs. "Ik weet wat Leekens voelt. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje - De Boeck, ikzelf, een stuk of vijf trainers. In het linkerrijtje moeten ze allemaal Play-off 1 halen, in het rechterrijtje mag je niet in de problemen komen. Zo simpel is het. Leekens verdiende twee penalty’s, tegen Anderlecht en dinsdag tegen Oostende weer. Maar hij kreeg ze niet, Lokeren verloor twee keer, en nu ligt hij buiten", vertelt Vreven aan Gazet Van Antwerpen.

Vreven heeft één voordeel: hij moet niet in de krant lezen dat zijn positie afhangt van winst of verlies. Bij Lokeren was dat wel het geval voor Leekens. "Misschien denkt onze voorzitter net hetzelfde, maar dat verkondigen in de krant heeft geen enkele meerwaarde. Je voedt alleen de negativiteit. In Lokeren gingen de fans al na tien minuten fluiten omdat ze moesten winnen en nog niet op voorsprong stonden."

Een ander positief punt: de fans jouwen hem nog niet uit. "Je zegt het goed: ze hebben me nóg niet buiten geroepen. Dat kan heel snel veranderen hoor. De fans hebben heel veel macht. De meesten steunen de ploeg en de trainer onvoorwaardelijk, maar je hebt altijd enkele durvers, enkele schreeuwers. Dat heb ik niet in de hand. Ik kan maar hopen dat ze straks negentig minuten achter onze jonge ploeg staan."

Goed voetbal hoeft niet 
Vreven weet ook dat er alleen maar naar het scorebord wordt gekeken. "Goed voetbal kan me even gestolen worden. Al wat telt rond kwart voor tien is het resultaat. Ik ga ervan uit dat ik hier zondag nog op de bank zit. De elfde plaats ligt zelfs zomaar binnen handbereik. Maar we moeten het wel eerst nog doen en winnen."