Imke Courtois kan Standard in bijzonder lastig parket brengen

Imke Courtois kan Standard in bijzonder lastig parket brengen

27-10-2016 10:15

Raakt de damesploeg van Standard vier punten kwijt? Daar beslist het Beroepscomité vrijdag over. Het Sportcomité oordeelde eerder dat Imke Courtois niet speelgerechtigd was voor twee wedstrijden, maar Standard grijpt de laatste strohalm.

Courtois, die verder ook bekend is als analiste, speelde mee in de wedstrijden tegen AA Gent en Oud-Heverlee Leuven. In die twee wedstrijden haalde Standard vier punten, maar de administratie klopte niet. Courtois schreef zich uit op het einde van vorig seizoen en werd terug ingeschreven op 31 augustus. Dat gebeurde met een papieren aanvraag, de wachttijd is dan zeven dagen. In die wachttijd speelde ze toch al twee wedstrijden.

Standard kreeg al ongelijk van het Sportcomité, maar ging in beroep tegen die beslissing. De kans dat de club nu wel gelijk krijgt is klein. Het tegenargument van Standard is dat hun lijst voor de Champions League werd goedgekeurd door de Belgische voetbalbond. Die heeft blijkbaar ook niet goed gekeken naar de aansluitingsdata. De reglementen zijn echter duidelijk: een club is zelf verantwoordelijk voor zijn administratie. Als Standard weer ongelijk krijgt kan het nog naar het BAS gaan.