Rellen overschaduwen West Ham - Chelsea: Het is gewoon onacceptabel

Rellen overschaduwen West Ham - Chelsea: "Het is gewoon onacceptabel"

27-10-2016 10:08

Het League Cup-duel tussen West Ham United en Chelsea werd woensdag overschaduwd door supportersoproer. Tijdens de slotfase van de Londense derby gooiden enkele honderden fans onder meer met plastic flesjes en stoeltjes naar elkaar.

Manager Slaven Bilic van West Ham veroordeelde het gedrag van 'zijn' supporters. "De wedstrijd verdient het om over gepraat te worden. Het was een mooie derby met prachtige goals", aldus de Kroaat in Engelse media na de 2-1 zege op Chelsea. "Ik heb gezien wat er gebeurde op de tribunes en ik keur dit gedrag uiteraard af. Het is gewoon onacceptabel."

The Hammers stellen de raddraaiers hard te willen aanpakken. 'We voeren een beleid van zero tolerance. We werken samen met de politie en met Chelsea om de fans die zich hebben misdragen te identificeren', luidt de verklaring. De politie arresteerde al zeven fans. "We stellen alles in het werk om de fans die over de schreef zijn gegaan voor de rechter te brengen", zegt een woordvoerder.

Ook Chelsea-manager Antonio Conte hield een nare smaak over aan het incident. "Ik houd hier niet van, ik wil altijd in een mooie atmosfeer spelen. Normaal gesproken is dat ook altijd het geval in Engeland, daarom is het ook zo fantastisch om hier te werken. Ik baal heel erg van de gebeurtenissen."