Eupen pakt vier op zes tegen Gent en Kortrijk: Spelen nu realistischer

Eupen pakt vier op zes tegen Gent en Kortrijk: "Spelen nu realistischer"

27-10-2016 08:32

Eupen kreeg in het begin van het seizoen veel lof voor zijn spel, maar dat resulteerde niet in puntenwinst. De voorbije twee wedstrijden pakte het plots vier op zes tegen Gent (3-2 winst) en Kortrijk (1-1 gelijk), nochtans ploegen die in de top zes thuishoren. Doelman Hendrik Van Crombrugge weet hoe dat komt.

"Het punt hier is geen toeval", geeft hij aan in Het Laatste Nieuws. "In het begin van het seizoen kregen we complimenten omdat we fris en aanvallend voetbal produceerden. Dat had een averechts effect. We begonnen te zweven en pas na vier nederlagen op rij zijn we opnieuw met de voetjes op de grond gekomen. We slikten te makkelijk goals. Nu stellen we er ons op in om er minder tegen te krijgen."

Dat lijkt te lukken. "We spelen realistischer. Het gevolg is dat we de drie punten pakken tegen Gent en eentje hier. We zijn op de goede weg in het vooruitzicht van de thuiswedstrijden tegen Lokeren en STVV." Dat zijn belangrijke duels onderaan het klassement. Eupen telt één punt meer dan Lokeren en twee meer dan STVV.