Bizot begrijpt het niet: Op training lukt het wel allemaal

Bizot begrijpt het niet: "Op training lukt het wel allemaal"

27-10-2016 08:18

KRC Genk kwam op Mambourg vroeg op voorsprong, maar verloor alsnog met 2-1 en keerde met lege handen naar huis. Daardoor blijft het op de achtste plaats hangen. Doelman Marco Bizot zag vooral een gebrek aan torinstinct.

"Er is een oud Nederlands gezegde: 'Als je niet schiet, scoor je niet'", aldus de Genkse doelman in Het Laatste Nieuws. "We hebben veel spelers die sterk zijn aan de bal, maar we willen het leer te vaak in doel dribbelen. We moeten meer op doel schieten als we wedstrijden willen winnen. Ik begrijp het ook niet, want op training zie ik jongens ballen binnenschieten vanop 30 of 40 meter, maar dat komt er niet uit in de wedstrijden", aldus de Nederlander.

Bizot slikte zelf twee doelpunten. Ook daar was hij niet tevreden over. "Die eerste goal mag er niet komen", vindt de goalie. Bizot redde een poging van Tainmont, maar Ninis tikte ongehinderd de rebound binnen. "Het begon hier nochtans ideaal, met die vroege voorsprong. We hadden de mogelijkheden om hier met de drie punten weg te komen, maar we hebben die niet benut. We moeten meer en beter afwerken."

Door de nederlaag laat Genk de kans liggen de top zes binnen te komen.  "We hadden de punten nodig om bovenaan aansluiting te krijgen, maar we hebben die weer niet te pakken. Zaterdag moeten we thuis winnen van Westerlo", beseft Bizot.